Aperitive › Retete › Bruschette cu sfecla si pasta de macrou

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente

4 felii paine integrala cu maia
1 conserva file macrou Lotka, in ulei de floarea soarelui (115 g)
100 g creme fraiche/smantana fermentata 30% grasime
½ lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita zeama de lamaie
2 lingurite hrean ras fin
150 g sfecla rosie fiarta
1-2 lingurite patrunjel ras
1 lingura ulei de masline
sare
BRUSCHETTE CU SFECLA SI MACROU – PREPARARE PAS CU PAS
Punem intr-un vas mic creme fraiche (creme fraiche este foarte asemanatoare cu smantana noastra clasica fermentata, deci o puteti inlocui cu smantana cu 30% grasime).
Adaugam coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, hreanul ras foarte fin, macroul scurs si amestecam pana cand obtinem o crema omogena. Condimentam cu sare dupa gust.
Frigem feliile de paine pe gratar, cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.
Imediat dupa ce le scoatem de pe gratar, le ungem cu putin ulei de masline si le lasam sa se raceasca.
Taiem sfecla rosie fiarta in feliute subtiri. Asezam pe fiecare felie de paine prajita cate 2-3 felii de sfecla, iar deasupra adaugam un strat generos de crema de macrou si hrean.
Doar daca va place, pudrati fiecare bruschetta cu patrunjel proaspat tocat marunt. Eu ador patrunjelul si chiar merge de minune cu aceste bruschette.