Preparate cu carne de pui › Retete › Budinca de conopida cu carne de pasare si branza dulce

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
1kg conopida
1 kg carne tocata de pui
50ml ulei
piper, sare
500g branza dulce
3 oua
50g unt
1 lingura faina
200ml lapte
50g unt
1 lingura faina
200ml lapte
50g orez fiert
2 linguri smantana
1 legatura marar
unt si pesmet pentru vas
Mod de preparare
Calim putin carnea tocata in uleiul incins , pana isi schimba culoarea. Dupa ce s-a racit incorporam un ou batut, orezul fiert, mararul fin tocat, sare si un praf de piper. Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o oparim 5-6 minute. Facem un sos alb din unt, faina si lapte. Stingem focul , iar dupa ce se raceste adaugam smantana. Cu acest sos alb amestecam buchetelele de conopida.
Mixam branza dulce cu putina sare, smantana si un ou.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, punem un strat de conopida bine scursa, un strat de carne, din nou conopida, stratul de branza dulce si deasupra conopida. Introducem vasul la cuptorul preincalzit , la foc mediu , pentru aproximativ 30 de minute, pana cand stratul de la suprafata se rumeneste frumos. O porpotionam cand e calduta. Pofta buna!