Deserturi › Retete › Ciocolata cu alune de padure:

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente pentru ciocolata cu alune de padure:
2 cani alune de padure
¼ cana pudra roscove (karob)
½ cana piure de curmale
1 cana lapte de migdale
½ lingurita sare
Mod de preparare ciocolata cu alune de padure:
Alunele de padure se pun intr-o tava de cuptor si se coc la temperatura de 175°C, timp de 15 minute – sau pana cand alunele isi schimba culoarea in argintiu-maro;
Se scot din cuptor si se lasa 10 minute la temperatura camerei dupa care se freaca bine intre palme ca sa fie inlaturata coaja dupa fiecare aluna;
Se pun alunele coapte intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand devin o pasta foarte fina;
Acest proces poate dura cateva minute si va trebui ca pasta sa fie inlaturata de pe marginile vasului de mixare de cateva ori. Daca pasta nu este prea fina, se poate adauga putina apa;
Se adauga restul de ingrediente si se amesteca in blender pana cand totul devine o pasta fina si omogena;
Pasta de alune si carob se pune intr-un borcan curat si se pastraza la frigider.
Se va mentine proaspata pentru aproximativ 12 zile, deci aveti timp destul sa va bucurati de ea.