Preparate cu peste › Retete › Colac cu peste afumat si praz

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente aluat
250g faima
125g unt
2 oua
sare
1 lingura margarina
Umplutura
750g peste afumat dezosat
1 morcov mic
1/2 telina mica
1 mar acrisor
1 ardei capia sau 1 arel gras rodu
350g praz
2 oua
1 galbenus
20ml smantana
ulei pentru calit
Mod de preparare
Pentru aluat, amestecam faina cu untul , ouale , sarea si 2 linguri de apa rece. Dupa ce am omonegizat aluatul, il invelim in folie de plastic si il lasam sa se odihneaca 1/2 ora, la rece.
Curatam petele de piele si oase si il maruntim cu cutitul. Taiem prazul rondele si il inabusim in ulei, amestecand usor, iar dupa cateva minute adaugam marul si restul legumelor, in prealabil curatate, spalate si rse fin. Turnam smantana si lasam sa se inabuse pana se inmoaie legumele si scad. Dupa ce legumele s-au racit, le amestecam impreuna cu pestele, ouale, sare si piper dupa gust.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, sub forma unui dreptunghi lung. Punem umplutura in margine, pe lungime si rulam, apoi ii dam forma de colac. Il ungem cu galbenus si il coacem 1/2 h la foc mdiu. Pofta buna!