Preparate cu carne de porc › Retete › Cotlete cu sos de usturoi copt

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
3 cotlete cu os
2 linguri ulei
cimbru , piper, sare
Pentru sos
1 radacina de pastarnac
1 felie telina groasa de 1 cm
2 capatani mari de usturoi
2 lingurite de smantana
1 lingura ulei de masline
1 praf coriandru fin macinat
sare, piper alb
Mod de preparare
Ungem cotletele cu ulei si le presaram cu sare , piper si cimbru. Le asezam in tava, pe hartie de copt, impreuna cu capatanile de usturoi taiate la capatul unde a fost radacina. Le coacem timp de 30 de minute, iar la jumatatea timpului , intoarcem cotletele.
Curatam, spalam si fierbem telina si pastarnacul. Dupa ce se mai raceste usturoiul copt, presam cateii ca sa ii scoatem din coaja. Le scurgem si le pasam in blender impreuna cu uleiul de masline, putina sare si un praf de piper. Amestecam piureul de legume cu smantana si coriandru.
Servim cotletele impreuna cu sosul de usturoi si o salata sau garnitura la alegere.Pofta buna!