Deserturi › Retete › Crema de zahar ars cu dovleac

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
250g zahar
500g dovleac
6 oua
600ml lapte dulce pasteurizat
2 linguri rom
1 lingurita scortisoara
1 cub unt
Mod de preparare
Intr-o cratita cu volumul de 3 litri , caramelizam 150g zahar, amestecand din punctul in care apare brun pentru prima data. Dupa ce s-a caramelizat tot zaharul, cu miscari rapide rasucim vasul astfel incat sa tapetam peretii si baza cu un strat uniform de caramel. Lasam caramelul sa se raceasca.
Dam dovleacul pe razatoarea mare si il calim in unt. Mixam fin piureul de dovleac. Mixam ouale cu zaharul ramas si laptele, pana se dizova zaharul. Adaugam aromele csi pasta de dovleac si mixam din nou.
Turnam amestecul in cratita tapetate si asezam cratita in cuptor ul incins, intr-o cratita mai mare, pe baie de abur. Coacem 40-50 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit il dam putin la frigider apoi il taiem dupa bunul plac. Pofta buna!