Bauturi › Retete › Lichior de afine

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente

2 kg afine proaspete
1,2 kg zahar
2,4 l votca de calitate sau alta bautura distilata cu o concentratie de peste 35% alcool
Mod de preparare:
Spalam afinele, le scurgem bine intr-o strecuratoare si apoi le punem intr-un borcan mare. Adaugam zaharul peste ele si acoperim borcanul cu o farfurie, astfel incat sa poata respira. Lasam afinele la macerat timp de cinci zile, agitand borcanul in fiecare zi pentru a topi zaharul. Adaugam apoi bautura alcoolica si acoperim borcanul cu capacul propriu, etans; agitandu-l o data la cateva zile, timp de doua saptamani, apoi strecuram lichiorul printr-o sita sau chiar prin tifon si il depozitam in sticle care se inchid perfect, in camara sau intr-un loc intunecat si racoros din casa. Afinele ramase pot fi folosite imediat la prepararea checurilor sau a prajiturilor, sau pot fi conservate in frigider ori in congelator.