Bauturi › Retete › Lichior de oua

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente:
4 oua
4 linguri de zahar
470 ml lapte condensat
1 ceasca de smantana de frisca
90 ml bourbon
1 lingurita de nucsoara proaspat macinata
Mod de preparare:
Separam ouale si batem galbenusurile cu mixerul pana devin mai deschise la culoare. Adaugam treptat trei linguri de zahar si ne asiguram ca s-a dizolvat complet, apoi adaugam laptele, smantana si bourbonul si condimentam cu nucsoara. Intr-un alt vas, mixam albusurile cu o lingura de zahar, pana obtinem o bezea. Amestecam incet, cu o spatula, compozitia din cele doua vase si asigurandu-ne ca este perfect omogena. Racim lichiorul in frigider, timp de cateva ore, inainte de a-l servi.