Bauturi › Retete › Lichior de visine

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente

3 kg visine proaspete
2 kg zahar
1 l votca
Mod de preparare:
Spalam visinele si le scurgem bine. Daca vrem sa obtinem un gust mai fructat, indepartam samburii; acestia pot conferi o aroma amaruie, pe care nu o apreciaza toata lumea. Punem visinele intr-un borcan si le acoperim cu o jumatate din cantitatea de zahar, respectiv o jumatate din cantitatea de votca. Acoperim borcanul partial, cu o farfurie sau cu un servet din panza, si il pastram la temperatura camerei timp de o saptamana, agitand zilnic. Filtram siropul prin tifon impaturit si adaugam restul de zahar si de votca. Aducem la fierbere intr-o cratita si apoi filtram din nou, dupa racire. Il depozitam in sticle, la loc racoros si pastram visinele pentru prajituri si alte dulciuri.