Preparate cu carne de pui › Retete › Mancarica de ciuperci cu ficatei de pasare

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
500g ciuperci
300g ficatei de pui
sare
piper
1 ceapa
50g unt
200g orez
1 lingura condiment legume uscate
500 ml supa de carne
cascaval ras pentru decor
marar pentru decor

Mod de preparare
Spalam ciupercile si le taiem felii subtiri. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim putin ceapa in 25g unt topit la foc mic, iar dupa ce a devenit translucida, adaugam ciupercile si le lasam sa se inabuse in vasul acoperit, la foc mediu.
Spalam ficateii, ii lasam sa se scurga si ii prajim in untul ramas, pana se rumenesc. Din cand in cand , picuram cate putina apa in cascada, ca sa nu se usuce ficateii. Cand sunt bine patrunsi, ii presaram cu sare si putin piper.
Fierbem orezul in supa de carne, iar cand aproape a fiert adaugam condimentul din legume uscate si amestecam continuu sa nu se lipeasca de vas.
Asezam pe un platou un pat de ciuperci, ficateii deasupra , iar de jur-imprejur punem gramajoare de orez, pe care le ornam cu cascaval ras , iar apoi cu mararul tocat fin. Pofta buna!