Deserturi › Retete › Mini-batoane dulci, cu susan si miere

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente reteta Mini-batoane dulci, cu susan si miere
1 cana seminte decorticate de susan
1/4 cana miere
1/4 cana zahar brut
1 lingura tahini
1 lingurita ulei vegetal
1 praf de sare
Mod de preparare reteta Mini-batoane dulci, cu susan si miere
Pentru a pregati aceste mini-batoane dulci (cu susan si miere), ungem o tava patrata, de 20×20 cm, cu ulei vegetal.
Intr-o cratita incapatoare, combinam semintele de susan, mierea si zaharul brut; le lasam sa dea in clocot, la foc mediu, apoi le amestecam constant, timp de 2 minute.
Incorporam in amestecul din cratita si sosul tahini, iar cand amestecul incepe din nou sa fiarba, il mai lasam pe foc alte 2 minute sau pana se ingroasa.
Amestecand bine in cratita, turnam intreaga compozitie astfel obtinuta in tava pregatita anterior, niveland-o uniform cu spatele unei linguri de lemn (unsa in prealabil cu ulei vegetal, pentru a preveni lipirea).
Lasam la racit cateva minute baza pentru aceste mini-batoane dulci, apoi le scoatem din tava, trecand un cutit de masa de jur imprejurul bazei, pentru a o desprinde de margini.
O rasturnam pe blatul de lucru si o taiem in patratele de 2,5×2,5 cm.
Servim aceste mini-batoane dulci (cu susan si miere) imediat sau asteaptam in jur de 1 ora, pana se racesc complet si se intaresc mai mult.