Deserturi › Retete › Negresa cu Okara

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente pentru negresa cu Okara:
1 cana de faina alba de grau pentru prajituri
1 cana de zahar brun
½ cana de stafide
¼ cana de pudra de roscove
1 ½ lingurita de praf de copt
¼ lingurita de sare
1 cana de okara
3/4 cana de lapte de soia (sau orice alt lapte vegetal)
1 lingurita de esenta de vanilie
½ cana de migdale tocate mai grunjos

Mod de preparare negresa:
Pentru negresa cu okara vei avea nevoie sa pregatesti si sa ungi un vas de copt patrat, iar apoi sa preincalzesti cuptorul la 1800
Intr-un bol mare, se amesteca impreuna ingredientele uscate: faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si sarea.
Se adauga ingredientele umede si, in functie de cat de umeda este okara, se mai adauga lapte, daca este nevoie.
La aceasta compozitie se adauga stafidele si migdalele si se amesteca bine.
Compozitia se toarna in vasul de coacere pregatit si se pune la copt timp de 18-25 de minute (in functie de gradul de umezeala pe care il are okara).
In final, negresa se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi este gata de feliat si de servit!