Deserturi › Retete › Prajitura cu nuci

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente

100 g nuci taiate

100 g zahar pudra

3 oua

60 g faina

50 ml ulei

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie

unt pentru tava

optional: zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bezeaua si se dizolva cristalele de zahar. Mixam galbenusurile cu uleiul , coaja proaspat rasa de portocala si lamaie, si cu zaharul vanilat.

In spuma de albusuri adaugam treptat crema de galbenusuri, apoi faina cernuta si nucile, amestecand usor, de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 20×30 cm si o ungem cu unt. Turnam compozitia si o nivelam. Coacem la foc mediu, pentru 25 de minute. Dupa ce se raceste , presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!