Ingrediente
100 g nuci taiate
100 g zahar pudra
3 oua
60 g faina
50 ml ulei
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie
unt pentru tava
optional: zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare
Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bezeaua si se dizolva cristalele de zahar. Mixam galbenusurile cu uleiul , coaja proaspat rasa de portocala si lamaie, si cu zaharul vanilat.
In spuma de albusuri adaugam treptat crema de galbenusuri, apoi faina cernuta si nucile, amestecand usor, de jos in sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20×30 cm si o ungem cu unt. Turnam compozitia si o nivelam. Coacem la foc mediu, pentru 25 de minute. Dupa ce se raceste , presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pofta buna!