Ingrediente pentru aluat
8 oua
8 linguri de ulei
12 linguri de faina
1 portocala
1 praf de sare
zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura
1 kg de mere
6 linguri zahar
1 portocala
1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Spalam merele, le curatam de coaja si seminte si le taiem in cubulete. Le calim impreuna cu zaharul , coaja rasa de portocala si scortisoara, pana scade zeama.
Pentru aluat, batem albusurile spuma cu zaharul. Mixam galbenusurile cu uleiul si le incorporam in spuma albusurilor, apoi adaugam faina, sarea si coaja de portocala si amestecam usor.
Turnam 1/2 din aluat in tava de 20×30 cm. Intindem peste aluat umplutura de mere, acoperim cu restul de aluat si o dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute. Cand s-a racit pudram cu zahar vanilat.
Pofta buna!