Deserturi › Retete › Prajitura turnata cu mere

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente pentru aluat

8 oua

8 linguri de ulei

12 linguri de faina

1 portocala

1 praf de sare

zahar vanilat

Ingrediente pentru umplutura

1 kg de mere

6 linguri zahar

1 portocala

1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Spalam merele, le curatam de coaja si seminte si le taiem in cubulete. Le calim impreuna cu zaharul , coaja rasa de portocala si scortisoara, pana scade zeama.

Pentru aluat, batem albusurile spuma cu zaharul. Mixam galbenusurile cu uleiul si le incorporam in spuma albusurilor, apoi adaugam faina, sarea si coaja de portocala si amestecam usor.

Turnam 1/2 din aluat in tava de 20×30 cm. Intindem peste aluat umplutura de mere, acoperim cu restul de aluat si o dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute. Cand s-a racit pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!