Deserturi › Retete › Serbet de pepene rosu

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente reteta Serbet de pepene rosu
6 cani cuburi de pepene rosu
1 ½ cani felii de banana
1 lingura sirop de artar, optional
zeama de la ½ de lime
Mod de preparare reteta Serbet de pepene rosu
Pentru a pregati acest serbet de pepene rosu, incepe prin a curata de coaja pepenele rosu si banana, apoi a taia cantitatea din lista de ingrediente in cuburi, respectiv felii.
Intinde ambele fructe pe o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la congelator.
Cand fructele au inghetat, adauga-le in vasul unui blender vertical, alaturi de zeama de lime si marunteste bine totul, pana obtii un serbet cremos.
Transfera acest serbet de pepene rosu intr-o caserola, pune-i capacul si da-l la congelator, timp de 3-4 ore sau peste noapte.
Cand vrei sa gusti rezultatul, scoate caserola de la congelator, asteapta cateva minute si apoi portioneaza acest serbet de pepene rosu in cupe de inghetata, folosind o lingura speciala.
Observatii reteta Serbet de pepene rosu
Poti incorpora in reteta si cateva frunze de menta proaspata, ghimbir sau chiar busuioc.
Daca vrei sa obtii un serbet de pepene rosu mai cremos, mareste cantitatea de banane din compozitie (dar tine minte faptul ca asta va determina ca rezultatul final sa aiba o aroma mai pronuntata de banane).