Deserturi › Retete › Sorbet din pepene galben, banana si zmeura

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente reteta sorbet din pepene galben
1 cana de pepene galben, congelat
1 cana de zmeura, congelata
2 banane tocate, congelate
2 linguri miere
Suc de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare sorbet din pepene galben
Pepenele galben se taie in cuburi mici. Bananele se taie in felii subtiri. Se aseza toate fructele pe o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele. Se pune amestecul de fructe la congelator pentru cateva ore, pentru a ingheta complet.
Asezati toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender si amestecati pana cand acestea sunt netede si cremoase.
Serviti imediat cu sos de caramel.
Poate fi depozitata in congelator timp de cateva ore, amestecand periodic pentru a pastra consistenta de inghetata.
REȚETĂ SOS DE CARAMEL
Ingrediente reteta sos de caramel

1 cana lapte de soia
½ cana zahar brut
3 linguri unt de arahide crocant
1 lingurita esenta de vanilie (optional)
½ lingurita amidon de porumb amestecat cu ½ lingurita apa
1 varf de cutit de sare
Mod de preparare sos de caramel
Intr-o oala medie se adauga zaharul brut, 2 linguri din laptele de soia impreuna cu esenta de vanilie (optionala), cele 3 linguri de unt de arahide crocant si sarea. Se amesteca constant pana cand incepe sa fiarba. Se adauga restul de lapte de soia si se aduce la fierbere din nou. Se da focul mai incet si se lasa la fiert pentru inca 15 minute.
Verificati consistenta sosului. Daca necesita o ingrosare mai mare, adaugati amidonul de porumb dizolvat in apa, amestecand constant, pana cand sosul se ingroasa.