Deserturi › Retete › Strudel cu pere

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
6-8 pere
1 cana zahar brun
300g nuca macinata
100g stafide
coaja rasa de la 1 lamaie
1 pachet aluat pentru foietaj
1 ou
1 lingura ulei
Mod de preparare
Taiem cubulete perele curatate de coaja si seminte. Le punem pe foc intr-un vas, impreuna cu zaharul si le lasam pana se formeaza o dulceata. Luam vasul de pe foc si adaugam stafidele, coaja de lamaie, nucile si amestecam usor.
Intindem aluatul pe masa de lucru, il ungem cu ulei si punem umplutura intr-o margine. Rulam si strangem capetele. Pui ruloul in tava , pe hartia de copt si facem cateva crestaturi cu un cutit bine ascutit. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si coacem la foc mediu 40 de minute.
Il servim pudrat cu zahar. Pofta buna!