Deserturi › Retete › Sufleu cu nuci si portocala

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
200g portocale
8 linguri zahar
7 oua
1 praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
150g nucimacinate
2 cornuri cu lapte sau 80g cozonac
150 ml lapte
cate 1 lingura unt si pesmet
zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Mod de preparare
Radem coaja de portocala si stoarcem zeama. Batem albusurile spuma tare cu sarea. Adaugam zaharul si continuam sa le batem pana se sizolva. In spuma obtinuta, incorporam pe rand galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de portocala , nucile si cornurile, in prealabil faramantate, inmuiate in lapte si stoarse.
Ungem cu unt si tapetam cu pesmet un vas de iena si turnam compozitia pregatita.
Coacem sufleul in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 10 minute la foc mediu spre iute.
Se serveste cald sau rece pudrat cu zahar aromat. Pofta buna!