Deserturi › Retete › Tarte cu pere si crema de migdale

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente aluat
150g unt
300g faina
1 ou
2 linguri zahar pudra
2-3 linguri apa
Ingrediente umplutura
1/2l lapte
1 pastaie de vanilie
100g zahar
2 oua
4 galbenusuri
1 borcan mare compot de pere
100g faina de migdale
20g unt
50g faina sau amidon
1 varf de cutit sare
fulgi de mugdale
Mod de preparare
Amestecam untul rece, taiat cubulete, cu faina, framantand dirmiturile cu varful degetelor. Incorporam oul batut cu zaharul pudra si apa, iar dupa ce s-a omogenizat aluatul, il invelim in folie de plastic si il pastam la frigider 1/2h.
Scoatem aluatul si il intindem in strat subtire de 4-5 mm si tapetam cu el baza si peretii unei tavi mari( 26 cm) si a 4-5 tavite pentru minitarte. Intepam cu furculita din loc in loc aluatul aflat pe baza.
Coacem tartele la foc mediu timp de 15 minute tartele mici si 25 de minute tarta cea mare.
Pentru crema, fierbem laptele cu zaharul si pastaia de vanilie crestata pe lungime. Mixam intr-o cratita ouale cu galbenusurile, sarea si amidonul. Punem cratita pe foc mic,turnam treptat laptele fierbinte, strecurat, amestecand neincetat. Cand crema se ingroasa , luam vasul de pe foc si incorporam faina de migdale. O repartizam in formele de tarte, apoi punem deasupra perele scurse de compot.
Acoperim tartele cu un sirop gros obtinut prin fierberea a 50g zahar cu 150 ml de sirop de compot. Decoram cu fulgi de migdale. Pofta buna!