Preparate cu carne de pui › Retete › Varza acra cu pipote de gasca si mere

  • Cras justo odio
  • Dapibus ac facilisis in
  • Morbi leo risus
  • Porta ac consectetur ac
  • Vestibulum at eros

Ingrediente
600g pipote de gasca
1 varza murata mica
1 ardei gras
100ml vin alb
2 crengute de cimbru
2 mere mici si acrisoare
1 rosie sau 100g cuburi de rosii in bulion
1 ceapa
50ml ulei
sare, piper
Mod de preparare
Fierbem pipotele pana se inmoaie. Dupa ce se inmoaie, le scurgem si le ungem cu putin ulei , dupa care le presaram cu sare si piper.
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem julien. Le calim putin in ulei, apoi adaugam varza tocata fideluta, cimbru, 50 ml vin si lasam sa scada la foc mediu circa 10minute.
Ungem cu ulei un vas termorezistent , punem un strat de varza, iar deasupra asezam pipotele, feliile de mere si de rosii. Presaram piper si introducem tava la cuptor pentru 20 de minute. Pofta buna!